Skip navigation.
Home

Конкурс за 12 стипендии за MBA и EMBА

За втори път KARIERI.bg и К3 Кариери организират конкурс за стипендии за EMBA и МBA програмите в Cotrugli Business School в Хърватия. Тази година бизнес училището предлага на българските кандидати 12 стипендии на обща стойност 105 000 евро. Шест от стипендиите, които ще бъдат раздадени, са за магистърската програма по бизнес администрация за действащи мениджъри EMBA - участниците в конкурса ще се борят за една пълна стипендия на стойност 18 000 евро и пет частични, всяка на стойност 9 000 евро.

За пръв път CBS предлага и шест стипендии за студенти в новата MBA програма за младши мениджъри, която стартира през май 2009 г. Тук пълната стипендия е на стойност 12 000 евро, а частичните - 6 000 евро. Програмата е предназначена за млади мениджъри и хора с малък управленски опит, които желаят да придобият мениджърски умения.

Всички кандидати, които успешно издържат финалните изпити, ще получат 30% отстъпка от таксите за EMBA и MBA програмите.
През 2007 година шестима мениджъри от България получиха възможност да се обучават в EMBA програмата на Cotrugli в първото издание на конкурса, а още 26 участници в конкурса се записаха в програмата при облекчена такса за обучение.
Условия за кандидатстване в конкурса през 2008 година:

Executive MBA:
Кандидатите за магистърската програма по бизнес администрация за действащи мениджъри трябва да отговарят на следните изисквания:
- Да притежават университетска степен
- Да владеят добре английски език
- Да притежават минимум 3 години трудов стаж
- Да заемат мениджърска позиция

MBA:
Кандидатите за магистърската програма по бизнес администрация трябва да притежават:
- Университетска степен
- Добро ниво на владеене на английски език
- Минимум 1 година трудов стаж

Етапи на конкурса:
1-ви кръг
Кандидатите трябва да се регистрират онлайн на адрес: http://www.cba.com.hr/emba/?id=21
След като попълнят данните си, ще получат формуляр за кандидатстване, който трябва да изпратят обратно до 15 юни.
2-ри кръг
CBS ще избере кандидатите, които се класират за финалите. Те ще бъдат информирани за резултата от първия кръг до 19 юни.
Финали, 28-29 юни, 2008, София
Финалният кръг включва индивидуални тестове и групови задачи. Специален комитет ще определи 12-ти победители, които са показали най-добри резултати по време на конкурса.
Развитието на конкурса можете да следите на www.karieri.bg/cbs

Източник: Електронен седмичник на ФРМС